top of page

Als ik ooit een nieuwsbrief begin, ben jij de eerste die het hoort:

Bedankt voor het abonneren!

  • Foto van schrijverSerge van Marion

Flashmob Banco Sabadell

Bijgewerkt op: 8 nov. 2022

Flashmobs zijn een wereldwijd fenomeen, dat eigenlijk alweer over z'n hoogtepunt heen is. Toch lukt het zo af en toe nog eens om een onvergetelijke verrassingsact neer te zetten. Overigens heeft dit nauwelijks nog iets te maken met consumenten die een spontane actie bedenken en zich op een willekeurig moment groeperen om passanten te verbazen. De commerciële producties zijn tot op de seconde uitgedacht, maar dat maakt het effect er niet minder om.


Zo bedacht de Spaanse Banco Sabadell een prachtige manier om honderden toeschouwers minuten lang in de richting van hun bankkantoor te laten staren. Muzikanten en zangers van Orchestra Simfònica del Vallès, Amics de l’Òpera de Sabadell, Coral Belles Arts en Cor Lieder Camera brachten een prachtige versie van Beethovens 9e Symphonie ten gehore. 'Alle Menschen werden Brüder' is misschien nog wel het meest toepasselijk op een act als deze. De aanblik van samenwerkende mensen verbroedert en emotioneert. En dat is niet iets wat je snel zou verwachten bij een bank.


Een andere fraaie flashmob, van een nog spectaculairder kaliber, is die van TNT Network Nederland. Zij plaatsen eerder al een rode button in België en voor de verovering van de Nederlandse markt bedachten ze wederom een fantastische stunt. Bekijk de video en lees er hier meer over.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page