top of page
  • Foto van schrijverSerge van Marion

When Harry met Santa

Bijgewerkt op: 28 jan. 2022

Met Kerst voor de deur is het hoogseizoen van zoetsappige commercials weer aangebroken. Zelden kreeg ik echter zo'n brok in mijn keel als van deze mini-speelfilm; de kerstcommercial van het Noorse postbedrijf Posten. En niet zomaar een 'woke' commercial om te laten zien dat ze ook in Scandinavië weten wat 'diversiteit & inclusiviteit' inhoudt, maar super relevant.


In 2022 is het maar liefst 50 jaar geleden dat Noorwegen homoseksualiteit niet meer strafbaar stelde. Om van dat verhaal een relevante commercial te maken voor een postbedrijf, moet je van goeden huize komen. Maar dat zit wel goed: POL is een onafhankelijk reclamebureau dat zich tot de beste en meest creatieve van Noorwegen mag rekenen. Het bureau grossiert in prachtige commercials, waaronder een andere favoriet van me: Foodporn.


Maar het is natuurlijk niet alleen POL dat met de eer mag strijken. Ook Posten zelf mag zichzelf op de borst kloppen. Ik vermoed dat ze iets minder gepolder hebben in het hoge noorden en met net wat meer lef de massa proberen te bereiken, zonder te vervallen in het tonen van eindeloos veel afgevinkte politiek-correcte gezinssamenstellingen.


Dat het Noorse postbedrijf op deze manier aandacht schenkt aan dat feit, laat zien dat we in Nederland toch nog wel wat werk aan de winkel hebben. PostNL had namelijk dit jaar kunnen vieren dat we in Nederland in 1971 artikel 248Bis afschaften. Helaas is de site van PostNL Pride al een tijdje stil.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Als ik ooit een nieuwsbrief begin, ben jij de eerste die het hoort:

Bedankt voor het abonneren!

bottom of page